Mélyfúró berendezés értékesítése

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy leányvállalata, a DoverDrill Kft. a tulajdonában álló mélyfúró berendezést értékesítette.

A PannErgy Csoport stratégiai célkitűzése geotermikus projektek fejlesztése és azok minél hatékonyabb működtetése, továbbfejlesztése és bővítése. Ehhez a célkitűzéshez a Társaság folyamatosan alakítja és illeszti a legmegfelelőbb tőkeszerkezetet és eszközforrás struktúrát. A vállalatcsoport által végrehajtott mélyfúrások műszaki komplexitásának növekedésével a Társaság egyre több külső professzionális fúrási szolgáltatás igénybevételével kell kiegészítse saját erőforrásait.

Elsősorban a fentiekre való tekintettel született döntés a mélyfúró berendezés – és bizonyos kiegészítő eszközei – értékesítéséről, és így a teljes mélyfúrási tevékenység kiszervezéséről.

A vevő fél vállalta a PannErgy Csoport fúrásaihoz való elsőbbségi rendelkezésre állást, míg az eladó exkluzivitást biztosít a vevő számára a Csoport által végrehajtandó fúrások tekintetében.

A berendezés és tartozékai nettó értékesítési ára 1,1 milliárd forint, mely vételárat vevő eladóval együttműködve egy összetett finanszírozási struktúra igénybevételével teljesít. Eladó a vételár beérkezésével közel 320 millió forintos fúrógéphez kapcsolódó hitelt törleszt.

A tranzakció során az érintett felek – beleértve kapcsolt vállalkozásaikat – ésszerű és hasonló ügyletek során szokványosan alkalmazott kötelezettségvállalásokat eszközöltek, és jogokat szereztek egymással szemben.

Az értékesítés eredményeként a PannErgy-nek IFRS szerinti megközelítőleg 400 millió forint egyszeri tranzakciós eredménye – nyeresége – keletkezik.

↓