Ingatlan és visszasajtoló kút értékesítése

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy leányvállalata, a DoverDrill Kft. a tulajdonában álló ingatlant és visszasajtoló kutat értékesítette

A PannErgy Csoport stratégiai célkitűzése geotermikus projektek fejlesztése és azok minél hatékonyabb működtetése, továbbfejlesztése és bővítése. Ehhez a célkitűzéshez a Társaság folyamatosan alakítja és illeszti a legmegfelelőbb tőkeszerkezetet és eszközforrás struktúrát. Ezzel összhangban a DoverDrill Kft. értékesítette a tulajdonában álló Kistokaj külterületén elhelyezkedő kivett beruházási területet, a rajta elhelyezkedő visszasajtoló kutat és a kút hasznosításával kapcsolatos bizonyos jogokat.

Az értékesítési ár 1.690 millió forint, mely vételárat vevő eladóval együttműködve egy összetett finanszírozási struktúra igénybevételével teljesít. Vevő a termálkutat a Miskolci Geotermikus rendszer szolgálatában vállalja hasznosítani, a MIGE Zrt. és Kuala Kft. összesen 4 db termál kútja működésének és kapacitásának támogatására. Az érintett felek közötti jövőbeni együttműködés a tranzakciót megelőző, eredeti szolgáltatás árazási feltételek mellett folytatódik.

A tranzakció során az érintett felek – beleértve kapcsolt vállalkozásaikat – ésszerű és hasonló ügyletek során szokványosan alkalmazott kötelezettségvállalásokat eszközöltek és jogokat szereztek egymással szemben.

A tranzakció eredményeként a PannErgy-nek IFRS szerinti megközelítőleg 1,1 milliárd forint egyszeri egyéb eredménye – nyeresége – keletkezik

↓