Fúrási technológia fejlesztése

Előzmény

A PannErgy Nyrt. leányvállalatának a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt-nek 100 százalékos tulajdonában áll a DoverDrill Mélyfúró Kft., amely geotermikus kutak fúrásával foglalkozik. A Társaság az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása/Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” tárgyú pályázati felhívásra benyújtott pályázata 104 438 336 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelyet a cég fúrási technológiájának fejlesztésére fordít.

Projekt bemutatása

A Társaság feladata a geotermikus beruházások szempontjából kritikus, és meghatározó kútfúrási tevékenység minőségének, költség- és időhatékonyságának javítása, és a kútfúró kapacitások rendelkezésre állási kockázatának minimalizálása.

A DoverDrill Mélyfúró Kft. két darab hidraulikus nyomatékváltóval felszerelt négyütemű ipari dízelmotort szerez be annak érdekében, hogy fúrási technológiáját jelentős mértékben fejleszteni tudja. Az új eszközökkel a fúrási technológia alkalmas lesz különböző nyomáspróbák elvégzésére is, úgy, hogy azokhoz nem kell rendkívül drága külső forrásból nyomáspróba aggregátorokat bérelni, mint ahogy a mechanikus meghajtású régebbi iszapszivattyúknál elengedhetetlenül szükséges volt.
A fejlesztés megvalósulásával jelentős költség takarítható meg, emellett igen jelentős, körülbelül 30%-nyi időmegtakarítás érhető el, így a továbbfejlesztett technológiának köszönhetően több fúrás tud éves szinten megvalósulni.

A Társaság megrendelte az új eszközöket, amelyek beszerelésének tervezése folyik, ezt követően megkezdődhetnek a próba- és tesztfúrások.

A projekt megvalósítás tervezett befejezésének napja 2014. október 31.

www.nfu.hu

Projekt adatok

Kedvezményezett: DoverDrill Mélyfúró Kft.
Projekt címe: A fúrási technológia továbbfejlesztése a Doverdrill Mélyfúró Kft-nél
Támogatás összege: 104 438 336 Ft
Projekt tervezett befejezésének ideje: 2014
Projekt azonosító:  GOP-1.3.1-11/A-2011-0192

  

↓